söndag 13 december 2015

På stickönskelistan 2016

Jag försöker strukturera upp mitt stickande inför 2016 och dessutom försöker jag bli kompis med akvarell-lådan igen och därför (inspirerad av bla Clara Falk) målade jag här om dagen de projekt jag helst av allt vill sticka nästa år.
En gammal goding och några nya favoriter blev det.

Jag vill verkligen sticka Ysoldas nya mössa Saudade den är verkligen jättefin och det känns som ett ypperligt tillfälle att prova Jamieson & Smith 2 ply jumper weight som jag varit sugen på ett längre tag. Jag vill sticka den i olika blå, gröna och gula toner tror jag fast Ysoldas grå original är väldigt fint det med.

Tröjan Lila är jag helt kär i och den bara måste jag sticka under vårvintern, jag vill sticka den så att kroppen är lite oversize och ärmarna ganska tighta och dessutom vill jag göra resårkanter istället för rätstickning. Garn är jag lite osäker på, jag skulle kunna få rätt stickfasthet i dubbel Supersoft men jag kanske vill ha ett lite fluffigare garn. Jag vet att den ska vara grå i alla fall.

Nimbus lace cowl blev jag handlöst förälskad i så fort jag såg den. den vill jag sticka i en handfärgad blå gradient som jag tror att jag ska specialbeställa från Manduzana. Jag vill att den ska gå från mörkt indigo till bläckblått, alltså ganska mörka och skitiga blå. Tror att det kommer att bli sjukt fint och att den kommer att bli väldigt använd.

Sen kommer vi till en gammal goding, Acer cardigan som jag varit väldigt sugen på länge men nu ska det banne mig bli av. Jag vill göra den i ett varmt rostrött garn, kanske ett tweedgarn, kanske Magasin duetts Mohair tweed men jag har inte bestämt mig riktigt. Det där med stickfasthet är alltid lite kämpigt för mig eftersom jag stickar så löst och måste gå ner så mycket i stickstorlek men just i det här fallet kanske det inte gör så mycket eftersom jag behöver en större storlek än den största i mönstret. Ska räkna lite på det där.

Sjalen Briochealicious är bara en av alla sjalar med patentstickning som kom i år men den får symbolisera att jag vill sticka en sjal med patentstickning. Färgen har jag däremot ändrat mig om sen jag målade, tror att jag vill ha en grön sjal och jag har köpt så himla fint garn av Clara Falk som skulle bli perfekt i en sjal.

Men det jag allra helst vill sticka just nu är en islandströja i Létt lopi och det ska jag försöka med redan under Tour de Ski tänkte jag. Vill sticka en i olika naturgrå färger med någon kontrastfärg, kanske rostrött och naturvitt.

Har ni någonting på stickönskelistan inför 2016?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fint att måla upp sina idéer i akvarellfärger. Planeringen är halva nöjet, eller hur? ;) Ofta leder den till ännu fler idéer ...

Gunnvor KS sa...

Jag har en fråga som inte alls gäller planering, men hoppas att det går bra ändå. :-)
Nånstans läste jag ett sådant fiffigt knep om hur man kan sticka till exempel en initial mitt på en stickning utan att behöva släpa med sig mönsterfärgens tråd runt hela arbetet. Men jag kan för mitt liv inte komma på hur man gjorde. Vände och stickade tillbaka?? Om du vet hur man gör så vore jag oändligt tacksam för tips.

Dödergök sa...

Googla på intarsia stickning eller slå upp det i ett sticklexikon så får du koll på hur man gör, jag är ingen intarsia-expert. :-)

Heidi sa...

Min kölista på Ravelry blev just ännu längre:)

Att avsluta året med att planera nästa års stickning låter som en väldigt bra plan, så jag skall nog ägna lite tid åt att göra just det:)

Linnéa sa...

Jag planerade vad jag skulle sticka under 2015 men jag stickade bara två av dessa saker, så jag kommer inte planera vad jag skall sticka under 2016 för att slippa känna pressen att sticka de som står på listan ;)

Anonym sa...

Hej, följer din blogg alltid trevligt. Du nämner att du specialbeställer en färg av Mandusana ( hihi ellervad hon hette) är det genomförbart?