lördag 23 augusti 2008

February lady sweaterMönster; February lady sweater av Flint Knits en vuxen variant av Elizabeth Zimmermanns klassiska babytröja. Jag måste erkänna att det här mönstret nästan knäckte mig. Jag vet inte längre hur många gånger jag repade upp och började om, men så här i efterhand är jag jättenöjd över att jag inte gav upp för tröjan är så fin.
Problemet för mig var storleken, jag har xl i vanliga fall men det slutade med att jag stickade medium och då blev det bra. Jag har dessutom minskat bort en mönsterrapport på ärmen så att den inte blir så flaxig nertill. Kanske blev ärmarna något för korta efter tvätt men nu får den vara så här för jag tänker inte sticka en maska till på den här tröjan. Nu tänker jag istället njuta av att vara klar och använda den massor för den är både snygg och skön och praktisk, en kofta som gör sommarklänningar till höstklänningar, precis en sån som man behöver nu med andra ord.


Garn; Det ytterst oglamorösa och billiga Sunny i svart, ett bomullsgarn som blir jättebra och glansigt och fint efter tvätt. Ca 600 g gick åt till min tröja, lite mindre. Lite kärvt att sticka med, men det tycker jag att allt bomullsgarn är så jag är bara nöjd med mitt garnval.


Stickor; Addi lace 4 mm 120 cm lång, som en dröm att sticka med.


11 kommentarer:

Stick-kine sa...

Vilken jättefin tröja! Kände att jag skulle behövt en sådan idag - kanske blir det mitt nästa projekt? /häln Kine

~●Helena Pettersson●~ sa...

*impad som vanligt* Kul att se dig så glad på förra inlägget. :)

Anonym sa...

Snygg snygg snygg!! (Och vilken snygg klänning!!)

jag börjar se ljuset i tunneln jag med, bara sista nederkanten + ärmar kvar nu.
Och precis som du fick jag gå ner från xl till medium. Skumt!

Anonym sa...

Åh, supersnygg. Vad fint det var med svart kofta till den härliga klänningen. De klär dig, båda.

maria carlander sa...

vilken jättefin klänning... och koftan lika fin! passar dig super. Jag är numera ofantligt förvirrad över storlek på februaritröjan. Brukar ha medium i vanliga fall och det är svårt att bryta en vana... tack för komplimangen för boobholdern :D jag är så himla nöjd.. och helt klart bör du göra en i ull till hösten, man blir så varm och mysig när man har den på sig!

Mikaela sa...

Verkligen fin tröja!! Får se om jag vågar mig på den nån gång?!

Katarina sa...

Tröjan blev jättefin. Den ska du verkligen vara nöjd med.

Anonym sa...

Vad kul att se att den är klar, vilket tålamod du har haft!! Bra jobbat, den är superfin!! Jag har precis börjat sticka på en grön FLS och håller tummarna för att det ska gå bra även om jag är förberedd på problem efter att ha läst alla historier om FLS...

Ha det gott / Lina

PetraO sa...

Den är skitsnygg!

handarbetaren sa...

grym tröja!

Dödergök sa...

Tack så mycket! Jag älskar min tröja nu när den är klar och om ett par månader kan jag nog tänka mig att sticka en till. Nu vet jag ju vilken storlek jag ska följa. :)