lördag 23 augusti 2008

Hemslöjd och popmusik

Så här överdrivet glad kan man se ut när man stickat klart en alpacakofta...

Gulliga Fröken C skickade en rolig utmaning åt mitt håll, en utmaning om musik och en sån kan jag ju bara inte ignorera. :)

Den som känner för det får gärna haka på, här har ni de så kallade reglerna:

The Rules: List seven songs you are into right now. No matter what the genre, whether they have words, or even if they're not any good, but they must be songs you're really enjoying now, shaping your summer. Post these instructions in your blog along with your 7 songs. Then tag 7 other people to see what they're listening to.

1. Börja leva - Hästpojken Allt som jag tycker om (Göteborg, falsksång, upprepningar och gitarrtugg) inbakat i en desperat pop/punk pärla som klockar in på under två minuter, precis som det ska vara med andra ord.

2. Leave my man alone - Miss Li Egentligen skulle vilken som hellst av Miss Li:s låtar kunna hamna på listan. Hon gör mig på bra humör helt enkelt. Jag älskar hennes vassa humoristiska texter och dessutom är hon ju bara så söt.

3. HDA City by night - Hökartorget En låt om småstadsliv när det är som bäst/sämst. Underbara körer och spralligt blås, sommarens mest spelade låt.

4. För sent för Edelweiss - Håkan Hellström Det är så typist mig att tycka bäst om den sorgligaste sången på Håkans "nya" skiva. Den får mig att tänka sorgliga tankar om sorgliga människor och sorgliga händelser. Det har varit en sån sommar.

5. Half a person - the Smiths Kanske den låt som oftast poppar upp spontant i skallen när jag är ute och går alla mina Mp3-lösa hundpromenader. (Stöter ni på en Gök med tre hundar som sjunger Smiths för sig själv kan jag lova att det är jag.) Jag kan aldrig bestämma mig för vilken Smithslåt som är bäst men den här ligger högt upp på listan.

6. Black cab - Rocky Dennis En perfekt låt att bara spela en gång till innan man går ut på krogen (fall det nu skulle vara så att jag fortfarande gick ut på krogen.) Men den duger väldigt bra att spela om och om igen och sjunga med högt när man är ensam hemma också.

7. Balladen om Gustav Blom - Evert Taube Sommar = Evert Taube så är det bara och kommer alltid att vara. Men snart är det höst och då är det Nick Cave som gäller...

Kom igen nurå dela med er av era bästa sommarlåtar, det är kul vettja!

Ikväll ska jag vara kulturell, det ni och imorgon ska jag försöka avsluta mitt OS-projekt men det vette katten om jag lyckas med det. Det blir en kamp mot klockan. ;)


3 kommentarer:

Anonym sa...

Åååå så fin koftan ser ut! Wow!

Hm, jag kanske ska skriva en musiklista... Vi har lika smak i mycket, men inte när det gäller musik. :)

Anonym sa...

Nu har jag skrivit min lista. :-)

Dödergök sa...

Å då ska jag läsa den genast! :)

Jag tror att jag ska repa upp halsen på alpacakoftan och göra den ytterligare lite mer uringad, vi får se imorgon men jag är jättenöjd med den annars.